آخر الأخبار

الأحد، 2 أبريل 2017

أنواع الأسماك في البحر الأبيض المتوسط وطريقة صيدها

أنواع الأسماك في البحر الأبيض المتوسط وطريقة صيدها
سلام الله عليكم ورحمته وبركاته
إلنهاردة بنتكلم عن بعض أنواع الأسماك المشهورة في البحر الأبيض المتوسط وطريقة صيد كل نوع من هذة الأنواع . وهذه الطرق هي من واقع عملي ونبدأ بسم الله .....
البطاطا
تتميزهذه السمكه بأشواكها الحاده والكثيره فعندما يتم صيدها فلا تمسك من الجسم ولكن يجب مسكها من الرأس ونزع السناره منها اومسكها بعازل مثل قطعه قماش حتي لا تقوم بغرز أشواكها في اليد مسببه في ذالك الم شديد في مكان الشوك.
والطعم المفضل لدي هذه السمكه هو الخضره والعجين او الخبزوطريقه صيدها بنعمل جوز من السناره ويفضل عمل سبحه وعند الاحساس بالسمكه تقوم بنتش السناره هتمسك بها
البوري
تحتاج سمكه البوري لصيدها خبره عاليه لأنها سمكه ذكيه ولو محستش بيها في أول ما بدأت تأكل الطعم يبقي مش هاتعرف تصطاد أي سمكه من نفس المكان لأنها لوإنشكت من السلاح وهربت كل السمك بيهرب وبتتواجد في اسراب يعني لو بدأت تأكل معاك بتاخد منها كميات كويسه وأحجام كويسه .
الطعم المفضل هو العيش أو العجين .بنعمل جوز متوسط بسناره10 علي غماز صغير وبتزفر الاول الميه بشويه عيش ,بعدين تبدأ بالصيد وأول ما تحس بيها تبدأ في النتش لأنها مش بتبلع الطعم ولكن بتنتشه (تخطفه)
الشراغيش
الشراغيش سمكه وعر تتواجد في الصخور وفي الاماكن الوعره زي الشعب المرجانيه
الطريقه المفضله لصيدها
هي عمل سبحه من سناره8او10والرصاصه من اسفل ويستحسن تكون البوصه كبيره7متر
والطعم المفضل لديها هوالجمبري والسمكه دي بتاكل يعني بتدخل عليه وتبلعه
ولكن مع الاحجام الكبيره يفضل النتش واحينا بتدخل علي العجينه
ولكن تكون علي شليط 18يعني صغير (سنار ثلاثي)
السردين
اولا:السردين لما بيدخل قريب من الشط بيكون في الاماكن ذات المياه العميقه والساكنه وغالبا في المياه الخليط بين البحر والعذب يعني زي كوبري المكس المعديه.الميناء وأي مياه سكنه او كنه
ثانيا:العده بوصه (قصبه ) 6 او7متر
سبحه سنانير20سناره وانت طالع علي مسافات 15سم الشعر15او20 فرنساوي والرصاصه بلحه تحت السنار
والسنار ياباني شديد اللمعه مقاس9 وتظفر بعيش ناعم ولما يظهرسرب السردين تحتك تبدأ بأنزال السبحه كلها تحت المياه وتقوم بالهز اسفل واعلي بحركه ثابته فيشعر السردين انها بساريه ماكو اوزريعه اوماكريل ويدخل علي لمعه السناره وفي الطلعه الواحده ممكن تاخد 5او6 سمكات وطبعا كل ماسبق من غير طرطشه او حركات مفاجئه علشان مش يطفش
الميرمار
سمكه الميرمارهي سمكه رمليه يعني بتاكل علي الرمله مش من الوعر او من الصخور زي الشراغيش مثلا او الوقار وطريقه صيدها سهله جدا وهي انك بتعمل جوز واسع بس مش
واسع اوي زي بتاع الميرا يعني حوالي 70 سنتي وبتعلقه علي مكينه برصاص بلحه كبير
وتبدأ ترمي بيها من علي الشاطئ يعني علي الرمله وتلم واحده واحده وأن شاء الله
السمكه هتاكل معاك والطعم المفضل لديها هو الدود والجمبري وأفضل
وقت ليها هو النهاروهي الشمس موجوده علي الميه يعني من الساعه 8 الصبح ل3 العصر
الميرا
سمكه الميرا من امتع السمك في الصيد ويتم صيدها بالسردين المقطع بعد تمليحه ويعمل
جوزواسع طوله حوالي150سنتي ويضع الغماز اعلي منه مباشره او فوق بقليل وطبعا
قبله الرصاص وهتلاقي السمك ان شاء الله دخل علي السناره وبلع الطعم
لأنالسمكه بتبلع الطعم مره وحده وبتدخل الميه شهر10لنهايه11
المكرونه
المكرونه سمكه متطفيه تاكل اي طعم الكثير منا يصطدها عن غير قصد يعني بتطلع كدا
بالحظ وطبعا بنرميها ومنا من يأخذها لها ماده لزجه علي جسمها تفرزها
عند خروجها من المياه كنوع من الحمايه لها طريقه صيدها
تقدر تقول بتطلع في اي سناره واي سلاح
الوقار
تتواجد هذه السمكه في الوعر يعني في الشعاب المرجانيه ولها احجام كبيره في اماكن تواجدها
والطعم المفضل لها هو الجمبري الحي(البرغوت)ولصيدها بنعمل جوز واسع كبير شويه
لأن زي ما احنا عارفين ان السمكه دي فمها كبير وبالتالي بتحتاج لسناره كبيره
علشان تتناسق ليها وهي بتبلع الطعم وأماكن صيدها زي ما قلنا في الوعر
وتحت الصخور وافضل وقت لصيدها هوشهر10و11
التونه
سمكه التونه من الاسماك الكبيره التي تتواجد في البحرالمتوسط ولكنها تعتبر من اسماك
الجر يعني تصطادها وانت بتجر علي المركب وهي ماشيه طريقه صيدها
بنجيب شعر 60ونركب عليه معلقه جر ودي متواجده عند محلات
ادوات الصيد بتكون شديده اللمعه لجزب السمكه وتبدأبالجر
من اعلي المركب وطبعا من غير طعم ولا حاجه
الببغاء
سمكه البغبغاء من اسماك الشعاب المرجانيه او الوعر زي ما بنقول ولصيد هذه السمكه بنعمل جوز
من سناره كبيره شويه بس مش كبيره اوي ويكون الجوز واسع شويه حوالي 75 سنتي
ونركب الغماز ونظبطه علي عمق المكان الي احنا بنصطاد فيه والطعم
المفضل ليها هوالجمبري والبرغوت وللعلم السمكه دي بتاكل
ومش بتتحرك يعني مش بتحس بيها غير وقت تطلعها
الفراخ والبربون
انا جمعت السمكتين دول لأنهم متشابهين في طرق صيدهم وزي ما احنا عارفين
هما من الاسماك الرميليه وبتاكل من علي الارض يعني مش من علي العايم
فمناطق تواجدها هي الرمله والغزيله .الطعم المفضل هو الجمبري
والبرغوت وطريقه صيدها عمل جوز كبير علشان يكون
علي الارض او سبحه مع ربط سنار تحت الرصاصه
يكون علي الارض بعد الرصاصه
العضاض أو الماكو
يطلق عليها البعض اسم(ماكو)سمكه صغيره تتواجد في المياه الجاريه
طريقه صيدها جوز متوسط علي سلاح صغير وغماز صغير وفي
ناس بتصطادها بسبحه صغيره ورصاصه صغيره نسبيا
طعامها المفضل هو الجمبري والعجين او العيش
وتتواجد في اسراب كبيره قمت بصيدها
من مدخل البحيرات في مارينا
الدراك
سمكه الدراك سمكه عند دخولها المياه لها علامات مميزه فمثلا عند دخولها المياه تري
سمكه السردين تقفز فوق المياه هاربه منها لأنها تعتبر من الطعم المفضل ليها
طريقه صيدها بنجيب شعر60وسلاح كبير وطعم بسردين حي او سمكه
صحيه مع المحافظه علي بقانها حيه تحت المياه وللعلم السمكه
دي مش بتاكل علي الوير يعني لو بدلت الويرمكان الشعر
مش هتاكل معاك تتواجد في المناطق الرمليه وهي سمكه رحاله
موسوعة أنواع الطعوم في البحر المتوسط
https://www.facebook.com/fishing.for.Professionals/posts/480229575465907:0
-----------------------
منقول بأمانه
تابعونا مع الجزء الثاني بإذن الله

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لـصيد اسماك النيل والبحر
تعريب وتطوير ( كن مدون ) Designed By